Eilen meillä syötiin kiinalaisia dim sumeja sencha-teen kanssa, pääkokkina toimi isäntä. Meidän dim sumit olivat porsaskaalitäytteisiä höyrytettyjä taikinanyyttejä, mutta käsite dim sum kattaa monenlaisia annoksia.
Dim sumiemme kanssa tarjoiltiin höyrytettä parsaa, vihreitä papuja ja sokeriherneitä, jotka olivat maustettu soijalla, merisuolalla ja pippurilla. Ruoka syötiin tietenkin puikoilla.
Dim sumeja kannattaa valmistaa kerralla suuri määrä, sillä ne ovat pakastettuna todellista pikaruokaa. Nyytit ja kasvikset täytyy vaan höyryttää ja ovat sitten valmiita syötäväksi. Ohjeita löytyy Souped up recipes -Youtubekanavalta. Tällä kertaa isäntä käytti valmistuksessa korkeaproteiinipitoisina jauhoina hiivaleipäjauhoja, mutta seuraavalla kerralla kuulemma kokeillaan Emmer-vehnäjauhoja, josko ne olisivat parempia…
Dim sum nyytit dipataan maustekastikkeessa, joita voi ostaa hyvinvarustetuista ruokakaupoista. Meillä oli tällä kertaa kastikkeina Luumu&inkivääri kastiketta ja Chili&korianteri kastiketta. Nyyttejä voi ostaa myös valmiina hyvinvarustetuista ruokakaupoista, meillekin ostettiin pari pakettia, että voidaan sitten vertailla.
Jälkiruokana syötiin toissapäivänä valmistettua Tarte tatin -omenapiirakkaa, mutta siitä lisää toisella kerralla. Kelpo aterian isäntä taas vapaapäivänään meille valmisti! Moritz kerjäsi myös herkkupaloja, mutta tällä kerralla ei saanut mitään, täytyy seuraavalla kerralla kokeilla maistuvatko.
Jätä kommentti